Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Persiljebakad gös med rödbeta, kapris & skysås


Ett täcke av persilja och pankoströbröd gör att gösfiléerna behåller sin saftighet när de bakas i ugnen

Persiljebakad gös med rödbeta, kapris & skysås

Persiljebakad gös med rödbeta, kapris & skysås

Persiljebakad gös med rödbeta, kapris & skysås

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 2gösfiléer- à 350 g, (alt torsk, sik eller gädda)
  • salt- peppar
  • 2 msksmör- till formen
  • 2 dlpanko- asiatiskt ströbröd
  • 1 dlpersilja- slätbladig
  • 1salladslök
  • 0,5 dlsmör- smält
  • 2 dlfiskbuljong- koncentrerad fond eller tärning+vatten

Servera med:

  • potatis- kokt
  • smårödbetor- kokta
  • kapris
  • dill

Gör så här

  1. Torka av fisken och skär den i portionsbitar. Salta och peppra. Lägg fisken i en smord ugnsform.

  2. Mixa samman panko, persilja och salladslök till en smulig massa. Tillsätt smält smör och fördela blandningen ovanpå fisken i ett jämnt lager.

  3. Ugnsbaka fisken i mitten av ugnen, 200 grader, 10-15 minuter.

  4. Koka upp fiskbuljongen, tillsätt skyn från ugnsformen och koka ihop skyn.

  5. Servera fisken med sky, klyftor av kokt rödbeta, kapris, dill och kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök