Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillade sockerkaksskivor bjuds med fint tärnad frukt och vispad grädde.
Sockerkaka: Vispa socker och ägg med elvispen i minst 5 minuter. Smält smör och blanda med mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i annan skål. Blanda samman alla ingredienser.
Häll sockerkakssmeten i väl smord och bröad form.
Grädda kakan i ugn, 175 grader, cirka 30 minuter. Känn med sticka så att kakan är färdig inuti. Låt svalna ordentligt och skär i skivor.
Fruktröra: Kärna ur nektarinen och skär tillsammans med persikan i små kuber. Blanda samman 2-3 msk av lagen från persikorna med lime, saft och finrivet skal. Hacka mynta och rör i tillsammans med frukten. Låt gärna fruktröran stå i rumstemperatur 1 timme innan servering.
Grilla sockerkaksskivorna så de får lite rostad ytan och servera dem med en fin hög fruktröra på toppen och en klick grädde.
Recept från Mitt kök