Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Persikotartar med rostad sockerkaka

Grillade sockerkaksskivor bjuds med fint tärnad frukt och vispad grädde.

Persikotartar med rostad sockerkaka
Persikotartar med rostad sockerkaka
Persikotartar med rostad sockerkaka
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 1lime- saft och skal
  • 4persikohalvor- inlagda
  • 2nektariner- gärna lite hårda
  • 1015myntablad

Sockerkaka

  • 4ägg
  • 3 dlsocker
  • 150 gsmör
  • 1,5 dlmjölk
  • 3 tskbakpulver
  • 3 tskvaniljsocker
  • 5,5 dlmjöl
  • smör och ströbröd- till formen

Servering

  • 2 dlgrädde- vispad

Gör så här

  1. Sockerkaka: Vispa socker och ägg med elvispen i minst 5 minuter. Smält smör och blanda med mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i annan skål. Blanda samman alla ingredienser.

  2. Häll sockerkakssmeten i väl smord och bröad form.

  3. Grädda kakan i ugn, 175 grader, cirka 30 minuter. Känn med sticka så att kakan är färdig inuti. Låt svalna ordentligt och skär i skivor.

  4. Fruktröra: Kärna ur nektarinen och skär tillsammans med persikan i små kuber. Blanda samman 2-3 msk av lagen från persikorna med lime, saft och finrivet skal. Hacka mynta och rör i tillsammans med frukten. Låt gärna fruktröran stå i rumstemperatur 1 timme innan servering.

  5. Grilla sockerkaksskivorna så de får lite rostad ytan och servera dem med en fin hög fruktröra på toppen och en klick grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök