Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Persikosangria

En fräsch drink som kan spetsas med persikolikör. Förbered gärna genom att blanda uppskuren frukt med vin och persikojuice. Fyll på med is och toppa med fruktsoda strax före servering.

Persikosangria
Persikosangria
Persikosangria
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 3persikor- väl mogna
  • 1blodgrape
  • 1apelsin
  • 6 dlvin- halvtorrt vitt, t ex en sauvignon blanc
  • 3 dlpersikojuice- eller juice av persika, apelsin
  • 6 dlfruktsoda
  • 1,5 dlpersikolikör- ev

Gör så här

  1. Skölj persikor, grapefrukt och apelsin i ljummet vatten. Kärna ur persikorna och skär dem, grapefrukt och apelsin i tunna skivor.

  2. Fyll en stor skål  till hälften med is. Lägg i frukten och häll på vinet. Tillsätt persikojuicen och toppa med fruktsoda precis före servering. Spetsa eventuellt med persikolikör.

Vad tyckte du om receptet?