Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Persikosalsa

Sött, syrligt och salt blandas här med hettan från röd chili. Salsan passar till det mesta som är grillat, både fisk och kött.

Persikosalsa
Persikosalsa
Persikosalsa
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 2persikor
  • 1mango
  • 1knipplök- gul
  • 1thai chili- röd
  • 1lime
  • 1 mskrårössocker
  • 1 tskhavssalt
  • 1 mskingefära- riven färsk

Gör så här

  1. Dela och kärna ur persikorna. Skär fruktköttet i små tärningar. Skär bort skalet på mangon och skär loss fruktköttet från kärnan. Tärna fruktköttet och blanda med persikobitarna i en skål.

  2. Ansa och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda ner lök, chili, limeskal, limesaft, socker, salt och ingefära i fruktblandningen. Låt stå svalt fram till servering.

Vad tyckte du om receptet?