Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Persikor med key lime-kräm

Det är trevligt att servera denna smaskiga dessert i fina glasburkar eller glas. Välj mogna frukter som är lätta att kärna ur.

Persikor med key lime-krämPersikor med key lime-krämPersikor med key lime-kräm
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 4persikor- mogna
  • 23 mskströsocker
  • 1lime- vältvättad, finstrimlat skal

Key lime-kräm

  • 0,5 burkkondenserad mjölk- 200 g
  • 2lime- färskpressad saft
  • 1 dlvispgrädde

Till servering

  • 2digestivekex

Gör så här

  1. Dela och kärna ur persikorna och skär dem i klyftor. Lägg persikorna i en släpplättstekpanna, strö över sockret, ringla över vattnet och värm dem försiktigt tills sockret smält, rör om då och då. Låt kallna. Strö över limeskal.

  2. Blanda kondenserad mjölk och limesaft i en bunke. Vispa och blanda i grädden.

  3. Fördela persikan i 4 serverings- skålar eller burkar. Toppa med krämen. Smula över kexen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök