Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Persikor i sallad med bacon och fetaost


Persikor är goda att blanda i salladen. Den här passar fint till grillad kyckling. Vill man ha en matigare salladen kan man lägga till en näve krutonger. Vi har toppat med gökärt från trädgården.

Persikor i sallad med bacon och fetaost

Persikor i sallad med bacon och fetaost

Persikor i sallad med bacon och fetaost

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 2persikor
  • 200 gfetaost
  • 140 gbacon- (1 paket)
  • 250 gsallad- cirka blandad
  • färska örter
  • 3 mskolivolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 tskdijonsenap
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Kärna ur persikorna och dela dem i klyftor.

  2. Varva sallad, persikor, bacon och smulad fetaost i en salladsskål. Toppa med örter.

  3. Blanda dressingen och ringla den över salladen. Servera med bröd som ensamrätt eller till grillad kyckling.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök