Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Persikor i myntalag med rostade nötter och vaniljkräm

Säsongens söta persikor möter rostade nötter och krämig yoghurt.

Persikor i myntalag med rostade nötter och vaniljkräm
Persikor i myntalag med rostade nötter och vaniljkräm
Persikor i myntalag med rostade nötter och vaniljkräm
Persikor i myntalag med rostade nötter och vaniljkräm Foto: Ulrika Pousette

Persikor i myntalag med rostade nötter och vaniljkräm

  • 4persikor
  • 2 dlvatten
  • 0,5 dlhonung
  • 3myntakvistar- ca
  • 1 dlvalnötter
  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 1,5 mskvaniljsocker

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med honungen. Ställ åt sidan.

  2. Skålla, skala och kärna ur persikorna. Skär dem i klyftor. Häll lagen över dem. Hacka myntan, spara lite till garnering. Vänd ner det hackade.

  3. Rosta nötterna i torr het panna. Blanda yoghurt och vaniljsocker. Servera persikoklyftorna med rostade nötter och vaniljkräm. Garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?