Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på persikomarmelad med rosmarin. Persikomarmeladen får här en ovanlig smakbrytning av rosmarin.
Skär ett kryss i skalet på persikorna. Lägg dem i kokande vatten och sjud ca 5 min, tills skalet börjar spricka. Ta upp persikorna med en hålslev och spola av dem hastigt i kallt vatten.
Dra av skalet från persikorna. Halvera och kärna ur dem. Skär en persika i små tärningar och lägg åt sidan.
Lägg tillbaka resten av persikorna i en gryta och mixa slätt med mixerstav. Låt koka upp och tillsätt sockret under omrörning. Låt koka ca 5 min. Skumma väl under tiden.
Lägg rosmarinkvistarna i väl rengjorda burkar. Blanda ner den tärnade persikan i marmeladen och häll upp i burkarna. Sätt på lock och låt marmeladen kallna. Förvara den i kylen, där den håller ca 6 månader.