Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Persikomarmelad med piripiri

Torta del Casar är en fårost som tillverkas i Spanien. Den äts traditionellt

genom att man gröper ur osten. Osten ystas med ett ämne från en vild tistel, vilket ger den karaktäristiska, lite bittra smaken.

Persikomarmelad med piripiri
Persikomarmelad med piripiri
Persikomarmelad med piripiri

Persikomarmelad

  • 4persikor
  • 1 dlvatten
  • 2,5 dlströsocker
  • 2gelatinblad
  • 2piri-piri (chilifrukter)

Tillbehör

  • Torta del Casar
  • salta kex

Gör så här

  1. Kärna ur och skär persikorna i små tärningar. Koka persikorna med vattnet tills de börjar mjukna, ca 10–15 min.

  2. Tillsätt socker och gelatinblad och smula ner piripirin. Koka ytterligare ca 10 min.

  3. Häll marmeladen i en väl rengjord varm burk. Låt kallna. Servera marmeladen med osten och roséportvin. Salta kex passar bra till.

Vad tyckte du om receptet?