Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Persikolemonad med svartpeppar

lemonad med persikopuré. Purén kan kokas dagen före och förvaras i kylen fram till att den ska blandas i drinkarna.

Persikolemonad med svartpepparPersikolemonad med svartpepparPersikolemonad med svartpeppar
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 4persikor
  • 2citroner
  • 2 dlströsocker
  • 0,5 tsknymald svartpeppar
  • 5 dlvatten- + 5 dl
  • 5 dlis- + is till garnering

Gör så här

  1. Kärna ur persikorna och skär dem i ca 2 cm stora bitar. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.

  2. Koka persikor, citronsaft och citronskal, socker, peppar och 5 dl vatten på medelvärme ca 8 min tills persikorna är mjuka.

  3. Mixa till en slät puré och blanda med 5 dl vatten. Kyl ner med 5 dl is.

  4. Häll i glas och servera med is.

Vad tyckte du om receptet?