Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Persikochutney

Chutney är det optimala tillbehöret till grillat. En riktig chutney ska vara stark och söt med en snitsig syra, men ändå ha karaktär och smak av frukten den baseras på. Många frukter passar till chutney, men på sommaren är persikor självskrivna.

Persikochutney
Persikochutney
Persikochutney

Ingredienser

  • 6persikor- (ca 1 kilo)
  • 4schalottenlökar- finhackade
  • 1spansk peppar (chili)- finhackad
  • 1,5 mskingefära- riven, färsk
  • 1 dlrårössocker
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 2 krmpaprikapulver
  • 2 krmkardemumma- mald
  • 1 krmmuskot
  • 1 krmkoriander- mald
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Skala persikorna med en liten skalkniv. Dela och kärna ur dem och skär fruktköttet i ca 2 cm stora bitar.

  2. Lägg bitarna i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt schalottenlök, pepparfrukt, ingefära, socker, vinäger, kryddor och salt.

  3. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 20 min tills den tjocknar. Rör om då och då. Häll upp på rengjorda, varma burkar. Sätt på lock. Låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Förvara chutneyn kallt

I kylskåp håller den minst 3 veckor.