Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Persiko-cobbler är en amerikansk fruktpaj där smeten påminner om ett mellanting mellan smulpaj och sockerkaka.
Gott recept på persiko-cobbler – så gör du hemma!
Sätt ugnen på 200°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skär smöret i småbitar och nyp ihop med citronskal, mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och salt. Tillsätt grädden, lite i taget. Rör ner kokosen.
Fyllning: Kärna ur och skär persikorna i klyftor. Blanda frukt och bär med socker. Varva frukt, bär och smet i en liten ugnssäker form, ca 15 x 20 cm. Strö över mandelspån.
Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills ytan är gyllene. Servera cobblern ljummen.