Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Persiko-cobbler  

Persiko-cobbler är en amerikansk fruktpaj där smeten påminner om ett mellanting mellan smulpaj och sockerkaka.

Gott recept på persiko-cobbler – så gör du hemma! 

Persiko-cobbler  Persiko-cobbler  Persiko-cobbler  
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1citron
  • 100 gsmör
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 0,5 dlrårössocker- eller strösocker
  • 1 tskbakpulver
  • 0,25 tskvaniljpulver
  • 1 krmsalt
  • 0,75 dlkaffegrädde
  • 1 dlkokos- riven

Fyllning

  • 3persikor
  • 125 gbjörnbär
  • 2 mskrårössocker
  • 25 gmandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skär smöret i småbitar och nyp ihop med citronskal, mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och salt. Tillsätt grädden, lite i taget. Rör ner kokosen.

  2. Fyllning: Kärna ur och skär persikorna i klyftor. Blanda frukt och bär med socker. Varva frukt, bär och smet i en liten ugnssäker form, ca 15 x 20 cm. Strö över mandelspån.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills ytan är gyllene. Servera cobblern ljummen.

Vad tyckte du om receptet?