Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Persiko- och nektarinsylt med ingefära

recept på persiko- och nektarinsylt. En riktigt god sylt, underbar till morgontoasten tillsammans med en skiva ost. Den håller 2–3 månader i kyl.

Persiko- och nektarinsylt med ingefäraPersiko- och nektarinsylt med ingefäraPersiko- och nektarinsylt med ingefära
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kgpersikor- och nektariner
  • 50 gingefära- färsk
  • 5 dlsyltsocker
  • 0,75 dlpressad citron

Gör så här

  1. Halvera, kärna ur och skär frukten i mindre bitar. Skala och finriv ingefäran.

  2. Lägg frukt, ingefära, socker och citronsaft i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och koka därefter kraftigt i ca 5 min utan lock.

  3. Ta kastrullen åt sidan och mosa med en potatisstöt till -önskad konsistens eller mixa med stavmixer.

  4. Häll sylten i väl rengjorda burkar. Förvara i kyl.

Vad tyckte du om receptet?