Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Persika med vanilj och lemoncurd

Vaniljkokta persikor på ett lager av syrlig lemoncurd ligger vackert i sitt smördegsskal.

Persika med vanilj och lemoncurd
Persika med vanilj och lemoncurd
Persika med vanilj och lemoncurd
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 12persikor- konserverade med spad
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 dlsocker
  • 100 gsmör
  • 4 msklemon curd
  • 1 pktsmördeg
  • 1ägg- uppvispat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Häll ut 3/4 dl av persikans egen vätska i en stekpanna tillsammans med vaniljsocker, socker och smör. Låt blandningen sjuda i cirka 10 minuter.

  3. Fördela under tiden en botten av smördegen i fyra små formar eller en större. Nagga kanter och botten med en gaffel.

  4. Pensla skalet med lite ägg. Förgrädda i några minuter tills degen fått lite färg.

  5. Bred ut ett jämnt lager lemoncurd i botten på skalet. Placera persikorna över lemoncurden och häll försiktigt vätskan över.

  6. Grädda i ugnen i cirka 10-12 minuter eller tills kanterna börjar få färg. Låt vila i minst 10-15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök