Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Perfekt parfait

Drömgod efterrätt med ”allt i ett”-choklad, nötter och torkad frukt. Ta ut ur frysen 15 min före servering.

Perfekt parfait
Perfekt parfait
Perfekt parfait

Ingredienser

  • 100 gchoklad- mörk, gärna med apelsinsmak
  • 2 dlfrukt- hackad, torkad t ex aprikoser, katrinplommon och tranbär
  • 1 dlnötter- kanderade, (Parrot)
  • 2,5 dlvaniljvisp- Kelda
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 tskapelsinskal- rivet
  • 12 mskGrand Marnier- eller konc apelsinjuice

Garnering

  • 32maränger- ca
  • 1 tskkakao

Gör så här

  1. Hacka choklad, torkad frukt och nötter.

  2. Vispa vaniljvisp och grädde var för sig. Blanda samman. Rör ner choklad, nötter, torkad frukt, apelsinskal och likör.

  3. Klä en avlång brödform, 2 liter, med plastfolie. Häll i parfaitsmeten och täck väl. Frys minst 6 timmar.

  4. Ta fram desserten ca 15 min före servering. Krossa 2 maränger på ett avlångt fat och stjälp upp parfaiten på dem. På så vis glider den inte. Garnera med maränger och pudra över kakao.

Vad tyckte du om receptet?