Sugen på klassisk morotskaka? Spana in vårt bästa recept här:
Fler klassiska bakrecept hittar du här:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Som en morotskaka i rulltårtsform! Generöst med kryddor i kaksmeten och en härligt syrlig ostkräm gör att ingen glömmer den här kakan i första taget.
Fyllning: Blanda Philadelphiaost, limesaft och florsocker.
Kaka: Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker fluffigt. Lägg i morötterna. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och rör ner det i smeten tillsammans med mjölk.
Fördela smeten jämnt på en långpanna täckt med bakplåtspapper. Grädda i ca 4 min. Lägg kakan upp och ned på ett bakplåtspapper och lossa papperet som kakan gräddats på. Låt den svalna under en plåt.
Lägg ut ett tjockt lager med kräm. Tjockare i början och tunnare mot slutet. Rulla ihop kakan försiktigt. Spara lite kräm att breda ut på utsidan av rullen. Rulla i kokos.
Fler klassiska bakrecept hittar du här: