Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotskaka i rulltårtsform - med en god och kryddig tvist

Som en morotskaka i rulltårtsform! Generöst med kryddor i kaksmeten och en härligt syrlig ostkräm gör att ingen glömmer den här kakan i första taget.

Morotskaka i rulltårtsform - med en god och kryddig tvist
Morotskaka i rulltårtsform - med en god och kryddig tvist
Morotskaka i rulltårtsform - med en god och kryddig tvist
Morotsrulltårta - recept på morotskaka som rulltårta Foto: Åsa Dahlgren

Fyllning

  • 400 gfärskost- light
  • 2 msklime- pressad
  • 2 mskflorsocker

Kaka

  • 2ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 dlmorot- finriven
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskingefära- mald
  • 1 tskkardemumma- mald
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlmjölk
  • 2 dlkokosflingor

Gör så här

  1. Fyllning: Blanda Philadelphiaost, limesaft och florsocker.

  2. Kaka: Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker fluffigt. Lägg i morötterna. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och rör ner det i smeten tillsammans med mjölk.

  3. Fördela smeten jämnt på en långpanna täckt med bakplåtspapper. Grädda i ca 4 min. Lägg kakan upp och ned på ett bakplåtspapper och lossa papperet som kakan gräddats på. Låt den svalna under en plåt.

  4. Lägg ut ett tjockt lager med kräm. Tjockare i början och tunnare mot slutet. Rulla ihop kakan försiktigt. Spara lite kräm att breda ut på utsidan av rullen. Rulla i kokos.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på klassisk morotskaka? Spana in vårt bästa recept här: 

Fler klassiska bakrecept hittar du här:

Kladdig kladdkaka

Sockerkaka

Toscakaka

Kanelbullar