Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparstekt makrill med crème fraiche-stuvad mangold

Till den stekta fisken smakar det bra med ett glas öl.

Pepparstekt makrill med crème fraiche-stuvad mangold
Pepparstekt makrill med crème fraiche-stuvad mangold
Pepparstekt makrill med crème fraiche-stuvad mangold
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 400 gmakrillfiléer
  • 600 gsparrispotatis
  • 300 gmangold
  • 1lök- gul
  • 1 msksmör- + 1 msk smör
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 tsksalt- + 1 tsk salt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 2 krm

Tillbehör

  • 40 galfalfagroddar
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i vatten i en kastrull.

  2. Strimla mangolden. Skala och skiva löken. Fräs mangold och lök i 1 msk smör i en stekpanna. Tillsätt crème fraiche och låt puttra ca 2 min. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Stek makrillen i 1 msk smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Servera makrillen med potatis, stuvning, groddar och citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 500 kcal per portion

29 g fett 27 g protein

32 g kolhydrater