Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparsill

Recept på pepparsill. Klar sill med smak av fyra olika pepparsorter.

PepparsillPepparsillPepparsill
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 burkinläggningssill- (420 g)
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 1purjolök- liten
  • 1 tskkryddpeppar
  • 0,5 tsksvartpeppar- hel
  • 1 tskgrönpeppar
  • 1 tskrosépeppar

Gör så här

  1. Skölj sillfiléerna med kallt vatten och torka av dem med hushållspapper. Skär sillen i bitar.

  2. Koka upp socker, vatten och ättika så att sockret löses upp. Låt lagen kallna.

  3. Ansa och strimla purjolöken. Krossa krydd- och svartpeppar grovt i mortel.

  4. Varva sill, lök och de olika pepparsorterna i en burk. Häll över lagen och ställ sillen i kylen ca 2 dygn.

Vad tyckte du om receptet?