Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lättlagad pepparsås med tre olika sorters peppar

Lättlagad pepparsås – och med mycket smak. Pepprig men ändå gräddig och god till både kött och kyckling.

Lättlagad pepparsås med tre olika sorters peppar
Lättlagad pepparsås med tre olika sorters peppar
Lättlagad pepparsås med tre olika sorters peppar

Ingredienser

  • 1 tsksvartpeppar- hel
  • 1 tskrosépeppar
  • 1 tskgrönpeppar
  • 2schalottenlökar
  • 1 msksmör
  • 1 msktomatpuré
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dlvatten- + 2 msk
  • 1 msksoja- ljus
  • 1 mskkalvfond- konc
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Stöt pepparkornen i mortel.

  3. Skala och finhacka löken.

  4. Fräs pepparn i smör.

  5. Tillsätt tomatpuré och lök och låt fräsa ytterligare ca 2 min.

  6. Tillsätt grädde, vatten, soja och fond.

  7. Sjud såsen utan lock ca 10 min.

  8. Blanda majsstärkelsen med 2 msk vatten och rör ner i såsen.

  9. Koka upp. Krydda med salt.

Vad tyckte du om receptet?

Gott till ...

... pepparstek, så klart. Fungerar även till fläskkotlett, anka, nötkött och kyckling. Till en biff kan den smaksättas med lite konjak eller sherry.