Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparrotssnaps - en snaps som passar alla silltyper

En uppfriskande snaps som passar utmärkt till både klara och krämiga sillinläggningar.

Pepparrotssnaps - en snaps som passar alla silltyper
Pepparrotssnaps - en snaps som passar alla silltyper
Pepparrotssnaps - en snaps som passar alla silltyper
Foto: Per Ranung

Pepparrotssnaps

  • 4 dlvodka
  • 1 bitpepparrot- (ca 5 cm), stor
  • 1 mskströsocker

Gör så här

  1. Skala och skär pepparroten i cm-stora bitar.

  2. Lägg pepparroten i ett kaffefilter. Häll vodka i en glasburk. Sätt kaffefiltret över öppningen så att det hänger ner i burken men inte nuddar vodkan. Skruva på locket. Låt stå 4 dagar.

  3. Tillsätt socker och ev mer vodka om pepparrotssmaken är för stark.

  4. Tips: Om du tycker snapsen blir för stark i smaken är det bara att blanda ut den med mera vodka.

Vad tyckte du om receptet?

Sill till snapsen: