Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparrotsskagen på kavringsnittar

Pepparrot varierar mycket i styrka, smaka dig fram så att du får den smak du vill ha på räkröran. Här använder vi stenbitsrom, men vill du lyxa till det går det bra att ­ersätta den med löjrom.

Pepparrotsskagen på kavringsnittar
Pepparrotsskagen på kavringsnittar
Pepparrotsskagen på kavringsnittar
Snittar med pepparrotsskagenröra. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 burkräkor- skalade, avrunna (240 g)
  • 1 dlmajonnäs- gärna Hellman’s
  • 24 mskpepparrot- färskriven
  • 1 tskcitron- pressad
  • 0,5 tskcitronskal- rivet
  • 1 krmsalt
  • 1 burkröd stenbitsrom- (75 g), MSC-märkt
  • 0,5 dldill- hackad

Tillbehör

  • 8 skivorkavring

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Låt räkorna rinna av. Blanda majonnäsen med pepparrot och smaksätt med citronsaft, citronskal och salt. Rör i räkor, rom och dill.

  2. Rosta kavringsskivorna i brödrosten eller i en torr stekpanna. Skär dem i fyrkanter.

  3. Toppa kavringsbitarna med skagenröra och ­garnera med dill. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?