Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparrotsgravad strömming

Blanda ner den klargravade strömmingen i en krämig pepparrotssås. Lägg på hackade ägg och toppa med finriven pepparrot och hackad dill.

Pepparrotsgravad strömming
Pepparrotsgravad strömming
Pepparrotsgravad strömming
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

    Klargravad strömming (görs dagen innan)

    • 12 dlvatten
    • 2,5 dlättiksprit
    • 1 msksalt
    • 500 gströmmingfilé- dragen, (skinnfria filéer)

    Pepparrotssås

    • 2 dlgräddfil
    • 2 dlmatyoghurt- eller grekisk yoghurt
    • 1 dlmajonnäs
    • 1 mskströsocker
    • 2 mskpepparrot- riven
    • 0,5 dlsilverlök- finhackad
    • 0,5citron- finrivet skal
    • 2 krmsalt
    • 1 krmsvartpeppar- finmald

    Tillbehör

    • 4ägg- kokta,kokta i 7 minuter
    • 2 mskpepparrot- finriven
    • 2 mskdill- hackad

    Gör så här

    1. Klargravad strömming: Blanda vatten, ättiksprit och salt ordentligt.

    2. Lägg strömmingen i lagen. Förvara i kylen över natten. Vänd runt strömmingen i lagen en gång emellan så att lagen och strömmingen blandas ordentligt.

    3. Pepparrotssås: Blanda alla ingredienser.

    4. Pepparrotsgravad strömming: Sila av strömmingen från saltlagen och låt strömmingen rinna av ordentligt i silen.

    5. Blanda strömmingen med pepparrotssåsen. Lägg upp strömmingen i en skål.

    6. Hacka äggen och lägg på.

    7. Toppa med riven pepparrot och dill.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök