Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparrotsfisk med brynt smör och blomkålsmos

Recept på pepparrotsfisk med brynt smör och blomkålsmos. Det brynta smöret och pepparroten gör fisken riktigt smakrik och lyxig. Mos eller puré? Skillnaden är hårfin! Kalla den det du tycker låter godast.

Pepparrotsfisk med brynt smör och blomkålsmosPepparrotsfisk med brynt smör och blomkålsmosPepparrotsfisk med brynt smör och blomkålsmos
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 gvit fiskfilé- t ex MSC-märkt torsk
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 50 gsmör
  • 0,5 dlpepparrot- finriven

Blomkålspuré

  • 1 stortblomkålshuvud- (1 kilo)
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 1 pktharicots verts- frysta, (250 g)
  • 800 gpotatis- kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Koka dem riktigt mjuka i lättsaltat vatten, ca 15 min.

  2. Skär fisken i portionsbitar. Krydda bitarna med salt och peppar och lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Häll av blomkålen och låt den rinna av väl. Mixa tillsammans med grädden till en puré. Krydda med salt och peppar.

  4. Koka haricots verts enligt anvisning på paketet. Bryn smöret i en kastrull och häll det över fisken. Strö över pepparrot och servera direkt med blomkålspuré, kokt potatis och haricots verts.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!