Allt om Mat / Recept / Pepparrotsfisk med brynt smör och blomkålsmos
Pepparrotsfisk med brynt smör och blomkålsmos
4 personer
30 minuter
Näringsvärde: 530 kcal
Fett: 22g
Protein: 35g
Kolhydrater: 45g
(Betyg: 4,1 · 7 röster)
Recept på pepparrotsfisk med brynt smör och blomkålsmos. Det brynta smöret och pepparroten gör fisken riktigt smakrik och lyxig. Mos eller puré? Skillnaden är hårfin! Kalla den det du tycker låter godast.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
600 gvit fiskfilé- t ex MSC-märkt torsk
1 tsksalt
1 krmsvartpeppar- nymald
50 gsmör
0,5 dlpepparrot- finriven
Blomkålspuré
1 stortblomkålshuvud- (1 kilo)
1 dlvispgrädde
0,75 tsksalt
1 krmsvartpeppar- nymald
Tillbehör
1 pktharicots verts- frysta, (250 g)
800 gpotatis- kokt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Koka dem riktigt mjuka i lättsaltat vatten, ca 15 min.
Skär fisken i portionsbitar. Krydda bitarna med salt och peppar och lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Häll av blomkålen och låt den rinna av väl. Mixa tillsammans med grädden till en puré. Krydda med salt och peppar.
Koka haricots verts enligt anvisning på paketet. Bryn smöret i en kastrull och häll det över fisken. Strö över pepparrot och servera direkt med blomkålspuré, kokt potatis och haricots verts.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,1 · 7 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!