Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Cheesecaken passar också alldeles utmärkt tillsammans med rökt lax!
Sätt ugnen på 100 grader.
Krossa knäckebrödet och smula det vita brödet i en skål. Mixa brödet och smöret med en mixerstav. Tryck ut degen i en pajform, cirka 21 cm i diameter. Koka upp grädden snabbt. Lägg i pepparroten. Låt stå och svalna i 10 minuter.
Blanda ner övriga ingredienser till fyllningen i pepparrotsgrädden. Häll massan i pajskalet. Grädda mitt i ugnen i 45 minuter. Låt den svalna.
Blanda gräddfil och crème fraiche och bred ut blandningen som glasyr överst på pajen. Grädda ytterligare 7-10 minuter i ugnen. Rör ihop alla ingredienser till dressingen. Salta och peppra.
Om köttet inte är färdigskivat ska du skära tunna skivor av det (det är lättast att göra om det är halvfryst) och lägga på en tallrik. Servera med kall cheesecake, sallad med lite svartpeppar och dressingen.
Recept från Mitt kök