Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparrotscheesecake med rökt kött



Cheesecaken passar också alldeles utmärkt tillsammans med rökt lax!

Pepparrotscheesecake med rökt kött


Pepparrotscheesecake med rökt kött


Pepparrotscheesecake med rökt kött


PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 400500 grenkött- souvas (lättrökt eller annat rökt kött)
  • sallad- blandad
  • svartpeppar- nymald
  • 0,5 dlknäckebröd- (30 g)
  • 0,5 dlbröd- mjukt (15 g)
  • 2 msksmör- smält
  • 1 dlgrädde
  • 2 dlpepparrot- riven
  • 250 gphiladelphia
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • 2 tskdijonsenap
  • 0,5 mskhonung
  • 2ägg
  • 0,5 mskcitronjuice
  • 1 mskvetemjöl
  • 1 dlgräddfil
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2 mskrapsolja
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 0,5 mskhonung- flytande
  • 1 mskdijonsenap
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.

  2. Krossa knäckebrödet och smula det vita brödet i en skål. Mixa brödet och smöret med en mixerstav. Tryck ut degen i en pajform, cirka 21 cm i diameter. Koka upp grädden snabbt. Lägg i pepparroten. Låt stå och svalna i 10 minuter.

  3. Blanda ner övriga ingredienser till fyllningen i pepparrotsgrädden. Häll massan i pajskalet. Grädda mitt i ugnen i 45 minuter. Låt den svalna.

  4. Blanda gräddfil och crème fraiche och bred ut blandningen som glasyr överst på pajen. Grädda ytterligare 7-10 minuter i ugnen. Rör ihop alla ingredienser till dressingen. Salta och peppra.

  5. Om köttet inte är färdigskivat ska du skära tunna skivor av det (det är lättast att göra om det är halvfryst) och lägga på en tallrik. Servera med kall cheesecake, sallad med lite svartpeppar och dressingen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök