Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparrots-tzatziki

Recept på pepparrots-tzatziki. Som en tzatziki fast utan vitlök och med rödlök och pepparrot.

Pepparrots-tzatziki
Pepparrots-tzatziki
Pepparrots-tzatziki
Recept på pepparrots-tzatziki. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 dlturkisk yoghurt
  • 1gurka
  • 1rödlök- liten
  • 3 mskpepparrot- –4 msk, riven färsk
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Häll yoghurten i ett kaffefilter i en sil och låt den rinna av ca 20 min.

  2. Skala gurkan. Grovriv den och lägg det rivna i ett durkslag att rinna av ca 15 min. Pressa ur gurkan lätt.

  3. Skala och finhacka löken. Lägg den i kallt vatten ca 15 min.

  4. Blanda yoghurt, gurka och pepparrot. Häll bort vattnet från löken. Blanda ner löken i såsen och krydda med salt. Låt stå i kylen fram till servering. 

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Charlotte Jenkinson och Cecilia Lundin