Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparnötter

Knapriga småkakor som smaksätts med de klassiska julkryddorna kardemumma, kanel, ingefära och nejlika.

Pepparnötter
Pepparnötter
Pepparnötter
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlrörsocker strö
  • 1 msksirap
  • 0,5ägg
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 0,5 tskkardemummakärnor- nystötta
  • 1 tskkanel- mald
  • 0,5 tskingefära- mald
  • 2 krmkryddnejlikor- malda
  • 1,5 tskbikarbonat
  • 0,5 tskhjorthornssalt
  • 1518mandlar- skållade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Vispa i lätt uppvispat ägg.

  2. Blanda mjölet med kryddor, bikarbonat och hjorthornssalt. Vispa ner det i smeten.

  3. Arbeta ihop till en smidig deg, det går enklast med händerna. Forma den till små runda bollar.

  4. Ställ kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner en skållad mandel, som delats på längden, i varje kaka.

  5. Grädda kakorna i mitten av ugnen tills de är torra, cirka 15 minuter. Låt kallna på plåten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök