Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparmarinerad ugnsstekt fisk med paksoi

Får du inte tag på paksoi kan du använda salladskål i stället. 

Pepparmarinerad ugnsstekt fisk med paksoi
Pepparmarinerad ugnsstekt fisk med paksoi
Pepparmarinerad ugnsstekt fisk med paksoi

Ingredienser

  • 500 gfiskfiléer- utan skinn och ben skinn- och benfria, t ex uer eller gös
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskcitron- pressad saft

Marinad

  • 2spansk peppar (chili)- röda
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 knippakoriander- liten
  • 1 mskrapsolja

Tillbehör

  • japansk soja
  • 2 dlris- kokt
  • 6pak choi- små

Gör så här

  1. Marinad: Kärna ur pepparfrukten, skala vitlöksklyftorna. Finhacka dem och koriandern. Blanda i oljan.

  2. Salta och peppra fiskfiléerna. Låt dem marinera i hälften av marinaden ca 10 min.

  3. Stek fiskfiléerna 3–5 min på varje sida. Förväll paksoien hastigt i lättsaltat vatten.

  4. Servera fisken med kokt ris, paksoi, sojasås och resten av marinaden smaksatt med citronsaften.

Vad tyckte du om receptet?