Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med bacon, rödvinssky och dijonsmör

Pepparkyckling på franskt vis! Tre sorters peppar, rödvin och dijonsenap ger mycket smak. 

Kyckling med bacon, rödvinssky och dijonsmör
Kyckling med bacon, rödvinssky och dijonsmör
Kyckling med bacon, rödvinssky och dijonsmör
Pepparkyckling med rödvinssky Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 gminutfilé av kycklingbröst
  • 1 tskvitpepparkorn
  • 1 tskgrönpepparkorn
  • 1 tsksvartpepparkorn
  • 0,5 tsksalt
  • 1 msksmör

Dijonsmör

  • 50 gsmör- + 1 msk
  • 1schalottenlök
  • 1 mskdijonsenap

Rödvinssky

  • 1schalottenlök
  • 0,5 msksmör
  • 1 msktomatpuré
  • 1 mskkalvfond- konc
  • 1 dlrött vin
  • 1 dlvatten
  • 1 krmtimjan

Tillbehör

  • 600 gpommes frites- (färdig fryst)
  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 225 gkycklinglever
  • 2 krmsalt
  • 150 gharicots verts

Gör så här

  1. Dijonsmör: Skiva 50 g smör i en skål så att det mjuknar något. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 1 msk smör. Löken ska bli genomskinlig men inte få färg. Tillsätt senapen och låt blandningen svalna. Blanda med smöret i skålen. Rulla till en korv i smörgåspapper och lägg i kylen.

  2. Rödvinssky: Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en kastrull ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, fond, vin, vatten och timjan. Sjud utan lock ca 5 min. Sila.

  3. Tillbehör: Tillaga pommes frites enligt anvisningar på förpackningen. Dela baconskivorna på mitten. Stek dem knapriga i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Salta och stek levern i baconfettet på ganska hög värme ca 5 min. Lägg den på ett fat. Koka haricots verts enligt anvisning på förpackningen.

  4. Kyckling: Stöt alla tre pepparsorterna i en mortel. Strö det och salt på båda sidor av kycklingskivorna. Stek kycklingen i smör på hög värme 2–3 min på varje sida. Lägg upp den på varma tallrikar.

  5. Servering: Koka upp såsen och skeda den över kycklingen. Lägg på dijonsmör, toppa med lever och bacon. Servera pommes och haricots verts till.

Vad tyckte du om receptet?