Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pepparkyckling på franskt vis! Tre sorters peppar, rödvin och dijonsenap ger mycket smak.
Dijonsmör: Skiva 50 g smör i en skål så att det mjuknar något. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 1 msk smör. Löken ska bli genomskinlig men inte få färg. Tillsätt senapen och låt blandningen svalna. Blanda med smöret i skålen. Rulla till en korv i smörgåspapper och lägg i kylen.
Rödvinssky: Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en kastrull ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, fond, vin, vatten och timjan. Sjud utan lock ca 5 min. Sila.
Tillbehör: Tillaga pommes frites enligt anvisningar på förpackningen. Dela baconskivorna på mitten. Stek dem knapriga i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Salta och stek levern i baconfettet på ganska hög värme ca 5 min. Lägg den på ett fat. Koka haricots verts enligt anvisning på förpackningen.
Kyckling: Stöt alla tre pepparsorterna i en mortel. Strö det och salt på båda sidor av kycklingskivorna. Stek kycklingen i smör på hög värme 2–3 min på varje sida. Lägg upp den på varma tallrikar.
Servering: Koka upp såsen och skeda den över kycklingen. Lägg på dijonsmör, toppa med lever och bacon. Servera pommes och haricots verts till.