Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparkakstryffel - recept

Kanel, kardemumma, ingefära och nejlika är typiska julkryddor som också är en jättegod smaksättning i chokladtryffeln.

Pepparkakstryffel - recept
Pepparkakstryffel - recept
Pepparkakstryffel - recept
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 150 gmörk choklad- 70% kakao
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 msksmör
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 2 krmkardemummakärnor- nystötta
  • 2 krmingefära- mald
  • 2 krmkryddnejlikor- malda
  • 2 tskkakao

Till garnering

  • kakao

Gör så här

  1. Grovhacka chokladen.

  2. Koka upp grädden. Lägg i smör och choklad och låt smälta på svag värme.

  3. Blanda i kryddorna. Låt smeten stelna i kylen.

  4. Forma till små bollar och förvara i kylen. Sikta över kakao vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök