Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparkakstrifle i glas med kolasås och lingonkompott

Recept på pepparkakstrifle med kolasås. Dessa juliga små efterrätter passar perfekt på buffén och går bra att förbereda och lägga ihop innan gästerna kommer. Kan det bli enklare?

Pepparkakstrifle i glas med kolasås och lingonkompottPepparkakstrifle i glas med kolasås och lingonkompottPepparkakstrifle i glas med kolasås och lingonkompott
Pepparkakstrifle med kolasås Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 20pepparkakor
  • kolasås- färdigköpt

Lingonkompott

  • 1 dllingon
  • 0,25citron
  • 0,5 dlströsocker

Mascarponekräm

  • 125 gmascarponeost
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 mskflorsocker
  • 0,5 krmvaniljpulver

Gör så här

  1. Lingonkompott: Lägg lingonen i en kastrull. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda ner citronskal, citronsaft och socker i kastrullen. Koka upp och låt sjuda i 3–4 min. Låt kallna.

  2. Mascarponekräm: Vispa mascarpone, grädde, florsocker och vaniljpulver fluffigt.

  3. Krossa pepparkakorna. Varva kräm, pepparkakor, kolasås och lingonkompott i små portionsglas. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?