Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparkaksrulltårta – recept

Recept på pepparkaksrulltårta. Julhelgens rulltårta smaksätts med de goda pepparkakskryddorna och fylls med len citrusgrädde.

Pepparkaksrulltårta – recept
Pepparkaksrulltårta – recept
Pepparkaksrulltårta – recept
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 3ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 2 mskpepparkakskrydda
  • 0,5 dlmjölk

Fyllning

  • 2 dlvispgrädde
  • 4 mskGrand Marnier

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda och vänd ner det i smeten. Rör ner mjölken.

  2. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.

  3. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på. Låt kakan svalna.

  4. Vispa grädden ganska hårt och blanda i grand marnier. Bred grädden över kakan och rulla ihop försiktigt från långsidan.

  5. Rulla in kakan i pappret och låt den ligga med skarven ner.

Vad tyckte du om receptet?