Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparkaksparfait med krokantströssel

Recept på pepparkaksparfait med krokantströssel. Serveras i snapsglas som rymmer 1/2 dl.

Pepparkaksparfait med krokantströssel
Pepparkaksparfait med krokantströssel
Pepparkaksparfait med krokantströssel
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 3ägg- gulor
  • 1 dlströsocker
  • 1 tskkanel- mald
  • 1 tskingefära- mald
  • 0,5 tskkryddnejlikor- malda
  • 3 dlvispgrädde
  • 3ägg- vitor

Krokant

  • 0,5 dlsötmandel
  • 0,5 dlströsocker

Gör så här

  1. Skilj äggen och vispa äggvitorna till fast skum.

  2. Vispa gulor och socker pösigt. Tillsätt kanel, ingefära och nejlikor.

  3. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten.

  4. Vänd sist ner äggviteskummet och fyll små glas nästan upp till kanten. Täck och frys 3–5 timmar.

  5. Hacka mandeln och smält sockret i en liten stekpanna.

  6. Tillsätt mandeln och häll upp på bakplåtspapper. Låt kallna och hacka krokanten.

  7. Strö krokanten över parfaiten inför servering och temperera ca 10 min.

Vad tyckte du om receptet?