Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pepparkakspaj med ostfyllning och glöggkokta russin. Variera den klassiska smakkombon pepparkaka och ädelost med ett pepparkakskryddat pajskal med en krämig ostfyllning.
Skär smöret i bitar. Lägg smör, mjöl, socker och pepparkakskrydda i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en deg. Tryck ute degen i en form, ca 20 x 20 cm. Ställ formen i frysen ca 15 min. Sätt ugnen på 225°.
Nagga pajskalet och grädda det mitt i ugnen 12–14 min. Låt kallna.
Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Bryt osten i mindre bitar. Koka upp grädden. Lägg i osten och rör tills den smält. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i ostgrädden. Låt svalna. Häll fyllningen i pajskalet och ställ i kylen ca 3 timmar.
Russin: Blanda russin, farin och glögg i en kastrull. Låt koka under omrörning ca 5 min. Låt kallna.
Skär ostpajen i bitar. Klicka russinen på pajbitarna och garnera med små persiljekvistar.