Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparkaksmüsli med yoghurt och granatäpple

Recept på pepparkaksmüsli som är lagom sött när man kombinerar med söt frukt, men smaka gärna av med kokossockret själv.

Pepparkaksmüsli med yoghurt och granatäpple
Pepparkaksmüsli med yoghurt och granatäpple
Pepparkaksmüsli med yoghurt och granatäpple
Foto: Ulrika Pousette

Pepparkaksmüsli

  • 5 dlhavregryn
  • 5 dlrågflingor
  • 1 mskpepparkakskrydda
  • 1 dlvalnötter
  • 1 dlhasselnötter
  • 1 dlpumpakärnor
  • 1 dlkokosflingor
  • 2 krmsalt
  • 3 mskhonung- flytande
  • 1 dlkokossocker

Tillbehör

  • naturell yoghurt- mild
  • äpple
  • granatäpple

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser, utom kokossockret, i en stor bunke. Fördela blandningen på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Rör om några gånger under tiden. Låt müslin kallna på plåten. Vänd i kokossocker.

  3. Servera müslin med yoghurt, små äppeltärningar och granatäppelkärnor.

  4. * Kokossocker kommer från kokospalmens blomma. Dess nektar omvandlas under upphettning till socker. Finns i välsorterade livsmedelsbutiker, bland annat här.

Vad tyckte du om receptet?