Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparkaks­muffins med lingon


Lingon i baket ger en frisk och lagom söt smak.

Pepparkaks­muffins med lingon
Pepparkaks­muffins med lingon
Pepparkaks­muffins med lingon

Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlråsocker
  • 2ägg
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 tskkanel
  • 0,5 tskkardemumma- stött
  • 0,5 tsknejlikor- malda
  • 0,5 tskingefära
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 1,5 dllingon- frysta,blandade med 1 msk vetemjöl
  • kesella
  • lingon
  • kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en muffinsplåt där vardera hål rymmer 1 dl eller eller ställ muffinsformar på en plåt.

  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten. Rör i vispgrädden.

  3. Blanda lingonen med 1 msk vetemjöl och vänd ner dem i smeten.

  4. Häll smeten i formarna. Grädda cirka 15 minuter, känn med en provsticka att de är genomgräddade.

  5. Låt muffinsen kallna.Lägg en klick kesella och några lingon på muffinsen och pudra över kanel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök