Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparkaksmuffins med frosting - enkelt recept

I stället för pepparkakor kan du baka de här snabba pepparkaks­muffinsen.

Liselotte Forslin
Pepparkaksmuffins med frosting - enkelt recept
Pepparkaksmuffins med frosting - enkelt recept
Pepparkaksmuffins med frosting - enkelt recept
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2 dlfarinsocker
  • 2ägg
  • 1,5 dlfilmjölk
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 2 mskpepparkakskryddor
  • 2 tskbakpulver
  • 1 krmsalt

Frosting

  • 200 gnaturell färskost
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlflorsocker

Garnering

  • 1 dllingon- frysta
  • pepparkakor- små, ev
  • lingonblad- ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa farinsocker och ägg fluffigt med elvisp. Tillsätt smöret, lite i taget, under vispning. Blanda i filmjölken. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten. 

  2. Fördela smeten i muffinsformar av papper ställda i en muffinsplåt.

    Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt kallna på galler.

  3. Frosting: Vispa färskost, smör och florsocker smidigt med elvisp. Toppa muffinsen med frostingen.

  4. Strö frysta lingon på muffinsen vid servering och garnera eventuellt med små pepparkakor och lingonblad.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: