Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pepparkaksknappar. Små men naggande goda är dessa delikata knappar. Man skulle även kunna kalla dem för latmanspepparkakor då de är riktigt enkla att göra.
Sätt ugnen på 200°. Skölj clementinen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Lägg de torra ingredienserna i en matberedare eller i en bunke. Skär smöret i små bitar och tillsätt det. Mixa eller vispa med elvisp ihop till en smulig deg.
Tillsätt sirap, ägg och clementinskal. Mixa eller vispa snabbt ihop till en tjock deg.
Rulla degen till hasselnötsstora kulor och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
Tryck till kakorna lätt och strö över vallmofrön. Tryck till lätt igen så att fröna fastnar. Grädda mitt i ugnen i 8–12 min. Passa noga mot slutet så att de inte bränns. Låt kakorna kallna på plåten.
Läs också: