Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparkaksdeg på rulle

Hemgjord pepparkaksdeg är så mycket godare än köpt. Enkelt är det också! Slå gärna in degen i cellofan och ge bort som present.

Pepparkaksdeg på rullePepparkaksdeg på rullePepparkaksdeg på rulle
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 1 dlljus sirap
  • 2,5 dlfarinsocker
  • 1,5 tskhela kardemummakärnor- mortlade
  • 1 tskmuskotnöt- mald
  • 0,5 msknejlika- mald
  • 1 mskkanel- mald
  • 0,5ingefära- mald
  • 8 dlvetemjöl
  • 1 tskbikarbonat
  • 1ägg
  • 0,5 dlvatten

Gör så här

  1. Dag 1: Blanda smör, sirap och farinsocker i en kastrull. Värm upp tills allt har smält och blandats. Rör ner alla kryddor i smeten. Häll smeten i en bunke och arbeta in vetemjöl och bikarbonat tillsammans med ägg och vatten. Arbeta ihop till en jämn deg. Täck bunken med plastfolie och låt den stå i kylskåp till nästa dag.

  2. Dag 2: Sätt ugnen på 200 grader. Mjöla arbetsbänken och brödkaveln. Kavla degen tunt och stansa ut kakor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 7 – 8 min. Låt dem svalna på plåten.

Vad tyckte du om receptet?