Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hemgjord pepparkaksdeg är så mycket godare än köpt. Enkelt är det också! Slå gärna in degen i cellofan och ge bort som present.
Dag 1: Blanda smör, sirap och farinsocker i en kastrull. Värm upp tills allt har smält och blandats. Rör ner alla kryddor i smeten. Häll smeten i en bunke och arbeta in vetemjöl och bikarbonat tillsammans med ägg och vatten. Arbeta ihop till en jämn deg. Täck bunken med plastfolie och låt den stå i kylskåp till nästa dag.
Dag 2: Sätt ugnen på 200 grader. Mjöla arbetsbänken och brödkaveln. Kavla degen tunt och stansa ut kakor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 7 – 8 min. Låt dem svalna på plåten.