Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparkakscupcakes med färskostfrosting

Använd gärna en muffinsplåt till dina cupcakes så håller formen när du gräddar dem.

Pepparkakscupcakes med färskostfrosting
Pepparkakscupcakes med färskostfrosting
Pepparkakscupcakes med färskostfrosting
Ann-Charlotte Fägerlind

Muffins

  • 3 dlvetemjöl
  • 0,5 dlfarinsocker
  • 1 dlmuscovadosocker- mörkt
  • 1,5 mskpepparkakskrydda
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 tskbikarbonat
  • 125 gsmör
  • 2 dlfilmjölk
  • 2ägg
  • 0,5 dlsirap

Färskostfrosting

  • 200 gnaturell färskost
  • 2 dlflorsocker- cirka
  • 150 gsmör- mjukt
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 mskcitron- färskpressad

Gör så här

  1. Muffins: Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält smöret i en kastrull.

  2. Tillsätt filmjölk, ägg och sirap och vispa till en jämn smet. Tillsätt sedan det smälta smöret.

  3. Häll smeten i muffinsformar, fyll max tre fjärdedelar av formarna. Grädda i mitten av ugnen i cirka 175-200 grader i cirka 15-18 minuter, beroende på storleken på dina formar. Prova med en sticka att de är klara. Låt svalna helt.

  4. Frosting: Häll smöret i en skål och vispa tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop till en len kräm.

  5. Spritsa frostingen på cupcakesen och dekorera efter eget önskemål.

  6. Tips! Du kan enkelt stansa ut eller forma egna fina dekorationer i sockerpasta för att pryda dina cupcakes.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök