Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Julens godaste cheesecake! Cheesecake behöver inte gräddas i ugn och smakar ljuvligt av apelsin och pepparkaka.
Smält smöret. Krossa eller mixa digestivekex och pepparkakor till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda ihop. Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Lägg gelatinbaden i kallt vatten ca 5 min. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda kvargen med apelsinskal och socker. Vispa grädden.
Värm lite av kvargsmeten i en kastrull. ta upp och låt gelatinbladen smälta i blandningen. Rör ner den i resten av kvargsmeten. Vänd ner grädden.
Häll smeten i formen. Låt stelna i kylen ca 4 timmar.
Skär bort skalet från apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Garnera cheesecaken med apelsinklyftor och physalis, hela och delade i kvartar.