Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparkakscheesecake

Lättbakad och fantastiskt god är denna cheesecake som inte behöver bakas i ugn.

Pepparkakscheesecake
Pepparkakscheesecake
Pepparkakscheesecake
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 100 gdigestivekex
  • 100 gpepparkakor
  • 100 gsmör
  • 500 gkesella
  • 5 bladgelatin
  • 1apelsin- rivet skal
  • 2 dlsocker
  • 3 dlgrädde
  • frukter- (fikon, granatäpple, ananas)

Gör så här

  1. Smält smöret. Krossa eller mixa digestive­kex och pepparkakor till fina smulor och blanda med smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (22-24 cm).

  2. Blötlägg gelatinet. Blanda kesella med apelsinskal och socker. Vispa grädden.

  3. Krama ur gelatinet och smält försiktigt på svag värme med 1/4 av kesellablandningen. Vispa ner gelatinblandningen i resten av kesellan.

  4. Rör med lätt hand ner grädden i kesellablandningen och häll i formen. Låt stelna i kyl. Dekorera med valfria frukter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök