Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparkaksbollar - recept

Kanel, kardemumma, ingefära och nejlikor är typiska julsmaker som också är jättegoda smaksättningar i tryffel.

Pepparkaksbollar - recept
Pepparkaksbollar - recept
Pepparkaksbollar - recept
Foto: Ove Lindfors Foto: OVE LINDFORS

Ingredienser

  • 1 dlvispgrädde
  • 2 msksmör
  • 150 gmörk choklad
  • 0,5 tskkanel- malen
  • 2 krmkardemumma- stött
  • 2 krmingefära- malen
  • 2 krmnejlika- malen
  • 2 tskkakao

Garnering

  • kakao

Gör så här

  1. Koka upp grädden. Lägg i smör och hackad choklad och låt det smälta på svag värme.

  2. Rör i kryddorna. Låt smeten halvstelna i kylen så går den lättare att forma.

  3. Forma till runda kulor och sikta över kakao. Låt bollarna stelna i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök