Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladbollar med pepparkaka och nötkross

Chokladbollar men med julsmak av pepparkaka och nötter.

Chokladbollar med pepparkaka och nötkross
Chokladbollar med pepparkaka och nötkross
Chokladbollar med pepparkaka och nötkross
Foto: Ulrika Pousette

Pepparkaksbollar med nötkross

  • 250 gmandelmassa
  • 200 gsmör
  • 4 dlhavregryn
  • 150 gpepparkakor
  • 2 mskkakao
  • 1 mskvaniljsocker

Garnering

  • 150 gsötmandel
  • 75 ghasselnötter
  • 200 gmörk choklad- (70%)

Gör så här

  1. Riv mandelmassan grovt på rivjärnet. Skär smöret i mindre kuber.

  2. Lägg alla ingredienser i en matberedare med kniv. Mixa snabbt ihop. Rulla bollar av smeten och lägg dem i kylen.

  3. Hacka mandel och nötter. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rulla bollarna först i choklad och sedan i nötströssel.

Vad tyckte du om receptet?