Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pepparkaks-trifle med lingon är en läcker engelsk efterrätt där grädde varvas med mjuk kaka.
Sätt ugnen på 200°. Kavla ut pepparkaksdegen och stansa ut 16 granar eller andra former. Lägg pepparkakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt pepparkakorna kallna.
Skär den mjuka pepparkakan i skivor. Vispa vaniljvispen riktigt fast. Vispa grädden fast. Blanda vaniljvisp och grädde. Krossa hälften av pepparkakorna.
Lägg hälften av den mjuka pepparkakan i en skål. Häll över hälften av lingondrickan. Bred på 1/3 av grädden och strö över hälften av lingon och pepparkakskross.
Lägg på resten av den mjuka pepparkakan och häll över lingondrickan. Bred på 1/3 av grädden och strö över lingon och pepparkakskross. Bred över den sista grädden.
Stick i de sparade pepparkaksgranarna och pudra över florsocker. Servera genast.