Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparkaks-trifle med lingon

Pepparkaks-trifle med lingon är en läcker engelsk efterrätt där grädde varvas med mjuk kaka.

Pepparkaks-trifle med lingonPepparkaks-trifle med lingonPepparkaks-trifle med lingon
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 250 gpepparkaka- mjuk
  • 1 förpvaniljvisp- (250 g)
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dllingondricka- drickfärdig
  • 2 dllingon- frysta

Garnering

  • 100 gpepparkaksdeg
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut pepparkaksdegen och stansa ut 16 granar eller andra former. Lägg pepparkakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt pepparkakorna kallna.

  2. Skär den mjuka pepparkakan i skivor. Vispa vaniljvispen riktigt fast. Vispa grädden fast. Blanda vaniljvisp och grädde. Krossa hälften av pepparkakorna.

  3. Lägg hälften av den mjuka pepparkakan i en skål. Häll över hälften av lingondrickan. Bred på 1/3 av grädden och strö över hälften av lingon och pepparkakskross.

  4. Lägg på resten av den mjuka pepparkakan och häll över lingondrickan. Bred på 1/3 av grädden och strö över lingon och pepparkakskross. Bred över den sista grädden.

  5. Stick i de sparade pepparkaksgranarna och pudra över florsocker. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?