Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kristyr och pepparkaksdeg - recept

Recept på pepparkakor med lyxig kristyr. Testa att dekorera julens söta kakor med kristyr - blir fint och gott! Här är Roy Fares recept på färgad kristyr och supergod pepparkaksdeg.

Kristyr och pepparkaksdeg - recept
Kristyr och pepparkaksdeg - recept
Kristyr och pepparkaksdeg - recept
Foto: Mitt Kök

Pepparkaksdeg

  • 140 gljus sirap- (1 dl)
  • 150 gfarinsocker- (2 dl)
  • 0,5 tskkryddnejlika- malen
  • 1 tskingefära- malen
  • 2 tskkanel
  • 0,5muskot- riven
  • 100 gvispgrädde- (1 dl)
  • 120 gsmör
  • 450 gvetemjöl- (7,5 dl)
  • 7 gbikarbonat- (1,5 tsk)

Kristyr

  • 30 gäggvita- (1 ägg)
  • 200240 gflorsocker- (ca 4dl)
  • hushållsfärg- någon droppe

Gör så här

  1. Låt degen vila ett dygn i kylskåpet.

  2. önskade form och lägg delarna på en plåt med bakplåtspapper. Samla pepparkakar med samma storlek på samma plåt.

  3. Baka pepparkakorna mitt i ugnen ca 8-10 minuter i 190 grader. Passa noga så att de inte bränns. Ta ut och låt svalna.

  4. Kristyr: Vispa äggvita och florsocker med en elvisp tills du har en fast och fluffig kristyr. Känns den för fast kan man tillsätta lite mer äggvita. Färga kristyren med önskad färg (karamellfärg) fyll spritspåsar och dekorera.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

 

Recept från Mitt kök