Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparkakor från Julita

Recept på pepparkakor från Julita. Pepparkaksdegen går lätt att kavla då den vilat i kylen.

Pepparkakor från JulitaPepparkakor från JulitaPepparkakor från Julita
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 250 gsmör
  • 2,5 dlströsocker
  • 1ägg
  • 0,75 dlsirap- mörk
  • 1 tskingefära- mald
  • 1 tsknejlikor- malda
  • 1 tskkanel- mald
  • 1 tskpomeransskal- malda
  • 9,5 dlvetemjöl- (570 g)
  • 2 tskbikarbonat

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget under kraftig omrörning. Koka upp sirap och kryddor och blanda i smeten.  Tillsätt mjöl och bikarbonat. Rör till en smidig deg. Låt degen vila i  kylen ca 12 timmar.

  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut en bit av degen i taget och ta ut kakor med mått. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Låt kakorna kallna på plåten.

Vad tyckte du om receptet?