Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pepparbakad lax är en snabblagad rätt med mycket smak från tre olika pepparsorter.
Krossa de olika pepparsorterna i en mortel. Blanda dem med socker och salt. Gnid in laxen med blandningen och låt stå i rumstemperatur ca 15 min.
Sätt ugnen på 225°. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills laxens innertemperatur är 55°.
Sås: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 tsk saft. Blanda crème fraichen med citronskal, citronsaft och dill. Krydda med salt och peppar.
Servera laxen med sås, potatis och sallad.