Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparbakad lax

Pepparbakad lax är en snabblagad rätt med mycket smak från tre olika pepparsorter.

Pepparbakad lax
Pepparbakad lax
Pepparbakad lax
God och snabblagad rätt. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1,2 kglaxfilé- med skinn, utan ben
  • 2 tskkampotpeppar- röd
  • 2 tskgrönpeppar
  • 1 tsksvartpepparkorn- hela
  • 2 mskrårössocker
  • 2 tsksalt

Sås

  • 4 dlcrème fraiche
  • 1citron
  • 1 dldill- hackad
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • potatis- kokt
  • sallad

Gör så här

  1. Krossa de olika pepparsorterna i en mortel. Blanda dem med socker och salt. Gnid in laxen med blandningen och låt stå i rumstemperatur ca 15 min.

  2. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills laxens innertemperatur är 55°.

  3. Sås: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 tsk saft. Blanda crème fraichen med citronskal, citronsaft och dill. Krydda med salt och peppar.

  4. Servera laxen med sås, potatis och sallad.

Vad tyckte du om receptet?