Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fläskfilén får en aromatisk kryddsmak av både grön- och rosépeppar.
Sätt ugnen på 125°. Gnid in köttet med peppar och salt. Bryn köttet runt om i olja. Lägg det på ett ugnssäkert fat. Tillaga köttet mitt i ugnen till 65° innertemperatur, ca 40 min. Låt kallna.
Skär köttet i breda skivor och lägg på ett serveringsfat.
Citronmarinerad blomkål: Bryt blomkålen i buketter. Skala och skiva löken. Skala och pressa vitlöken. Fräs blomkål, lök och vitlök i olja. Häll på vatten och tillsätt buljongtärning och salt. Låt koka under lock ca 5 min tills blomkålen är mjuk.
Häll bort buljongen och låt kallna. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Tiv skalet. Blanda blomkålen med citronskal före servering.
Blomkålscrème: Bryt blomkålen i buketter. Koka den riktigt mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 min. Låt rinna av och krama ur vätskan i en handduk. Mixa slät med crème fraiche och krydda med salt.
Garnera fläskfilén med citronmarinerad blomkål och blomkålscrème. Strö över rucola och pinjenötter.