Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pepparbakad fläskfilé med citronmarinerad blomkål

Fläskfilén får en aromatisk kryddsmak av både grön- och rosépeppar.

Pepparbakad fläskfilé med citronmarinerad blomkål
Pepparbakad fläskfilé med citronmarinerad blomkål
Pepparbakad fläskfilé med citronmarinerad blomkål
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 kgfläskfilé
  • 1 msksvartpeppar- nymald
  • 1 mskgrönpeppar- torkad, ­krossad
  • 1 mskrosépeppar- torkad, krossad
  • 1 msksalt
  • 2 mskolivolja

Citronmarinerad blomkål

  • 800 gblomkål
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskolivolja
  • 5 dlvatten
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 2 tsksalt
  • 2citroner

Blomkålscrème

  • 800 gblomkål
  • 3 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 tsksalt

Garnering

  • 40 grucola
  • 2 mskpinjenötter- rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Gnid in köttet med peppar och salt. Bryn köttet runt om i olja. Lägg det på ett ugnssäkert fat. Tillaga köttet mitt i ugnen till  65° innertemperatur,  ca 40 min. Låt kallna.

  2. Skär köttet i breda skivor och lägg på ett serveringsfat.

  3. Citronmarinerad blomkål: Bryt blomkålen i buketter. Skala och skiva löken. Skala och pressa vitlöken. Fräs blomkål, lök och vitlök i olja. Häll på vatten och tillsätt buljongtärning  och salt. Låt koka under lock ca 5 min tills blomkålen är mjuk.

  4. Häll bort buljongen och låt kallna. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Tiv skalet. Blanda blomkålen med citronskal före servering.

  5. Blomkålscrème: Bryt blomkålen i buketter. Koka den riktigt mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 min. Låt rinna av och krama ur vätskan i en handduk. Mixa slät med crème fraiche och krydda med salt.

  6. Garnera fläskfilén med citronmarinerad blomkål och blomkålscrème. Strö över rucola och pinjenötter.

Vad tyckte du om receptet?