Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Penne Rigate Al Capone

Penne rigate, pasta med räfflad yta, kan bytas mot annan kort pasta.

Penne Rigate Al Capone
Penne Rigate Al Capone
Penne Rigate Al Capone
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 450 gpenne rigate
  • 750 goxfilé i bit
  • 1,5 krmsvartpeppar- nymald

Till såsen

  • 200 gskogschampinjoner
  • 3vitlöksklyftor- finhackade
  • 2 tsksalt
  • 3 msksmör
  • 1purjolök- finstrimlad
  • 4tomater- tärnade
  • 1 dlvatten
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 tärningaroxbuljong
  • 0,5 mskMaizenaredning- för ljusa såser

Gör så här

  1. Börja med såsen. Skölj och skiva champinjonerna tunt. Fräs svampen i smör tillsammans med vitlök och salt, på medelvärme, till all vätska försvunnit. Rör om då och då.

  2. Blanda svampen med purjolök och tomater. Fräs blandningen 2–3 min.

  3. Tillsätt vatten, grädde, creme fraiche och smulad buljongtärning. Strö över Maizenaredning och koka upp under omrörning. Ställ åt sidan.

  4. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

  5. Skär köttet i 12 skivor. Salta och peppra på båda sidor. Stek det i smör i het panna 1/2 minut på varje sida eller grilla i grillpanna.

  6. Servera köttet med rykande het pasta, sås, citron, tomat och persilja.

Vad tyckte du om receptet?